Mi, szomszédok - szakmai hálózat

Kerületi lakosok javasolták a "Mi, szomszédok" értékteremtő, szakmai hálózat létrehozását, amely segíti az élhetőbb és vonzóbb második kerület kialakítását.


A szűkebb sugarú közlekedéssel, mozgással a lokális fókusz élesebb lett a városokban is. A sarki pékség, a hentes, a virágüzlet, a kávézó vagy a fiatal designerek műhelyei egyrészt találkozópontként, a szociális érintkezés felületeként szolgálnak, másrészt a tudatosabb fogyasztás kapcsán nyitottabbak vagyunk őket előnyben is részesíteni (rövidebb ellátási lánc, megbízható, minőségi áru). A jól működő, helyi ökoszisztéma építésével, fejlesztésével most mentális, szociális és gazdasági megközelítésből is érdemes nagyon komolyan foglalkozni, mert az élhető város narratívában ez a következő években komoly hangsúlyt kap.

Ennek érdekében érdemes egy értékteremtő szakmai platformot létrehozni és folyamatosan működtetni. Ehhez fel kell kutatni a helyi ún. stakeholdereket és diverz szakmai közösségeket kell építeni, akikkel a párbeszédet folyamatosan fenntartani, ápolni kell. Ennek a tudás- és kapcsolati háló bázisnak a segítségével csatornázhatók be a közösségi kezdeményezések és igények a döntéshozatali folyamatokba.

"
Értékelje Ön is az ötletet a csillagokra kattintva!

1 csillag – a projektet helytelennek tartom, megvalósítását ellenzem
2 csillag – a projekt megvalósítását fölöslegesnek tartom
3 csillag – a projekt megvalósítása számomra közömbös
4 csillag – jó ötletnek tartom a projektet, érdemes megvalósítani
5 csillag  – rendkívül fontosnak tartom a projekt megvalósítását

Döntsünk közösen a kerület közösségi költségvetéséről!


A személyesen leadott szavazatok nem jelennek meg rögtön az online leadott szavazatok között, azok összesítése a szavazatok számának függvényében néhány napot is igénybe vehet.


HELY
Kerületszerte
(52 értékelés)